High Tide

Posted on : August 30, 2017 |post in : |Comments Off on High Tide |

The Dark Illusion – High Tide expansionen, är att de flesta Level 6 Synchros är bundna till ett specifikt tema eller monster typ, och de som inte är det, är vanligtvis en blek jämförelse till Level 7`s och Level 8`s. De få som finns, har en stor betydelse – Goyo Guardian, HTS Psyhemuth och Stardust Charge Warrior, är alla väl respekterade för deras Topnotch status och de stora effekter, och framför allt har dessa kort egentligen inte många konkurrenter.

Det hjälper inte att de mest kraftfulla generella Level 6 Synchro monster var för kraftfull och finns numera på The Forbidden List – Brionac, Dragon of the Ice Barrier. Med 2 300 ATK, det var fullpackat med effekter. Exempelvis låter dig kassera ett flertal kort till din Grave Yard, för att sedan rikta in på samma antal av kort studsa ut från spelplanen och tillbaka till din hand.
Det var inte bara en aggressiv effekt, kortet låter dig återanvända dina kort också samtidigt. Vilket gör att i slutet av dagen kan dessa kombinationer vara för goda för att vara sanna och låta Brionac att överleva.
Till slut, nästan sju år efter att Brionac lanserades, har vi fått en ersättare – Coral Dragon!
En gång per runda, låter Coral Dragon dig att kassera och rikta in på ett motsatt kort och förstöra det. Det finns inga restriktioner på vad du kan förvisa bort – kort med framsida eller baksida upp, spell-, monster- eller trap-kort, Coral Dragon kan förstöra allting som det går att rikta in sig på. Så länge som du har Coral Dragon under din kontroll, är det ett värsting kort, som du har på din hand och blir mycket kraftfullt och effektivt mot alla monster som finns i kortets väg.
Den bästa saken med att kostnaden för kasseringen, är att du oftast kan arbeta dig runt dessa genom att ha kort som är användbara på din Grave Yard. Kassera ett Burning Abyss monster, typ Farfa, Malebranche of the Burning Abyss eller Cir, Malebranche of Burning Abyss, till att manipulera spelfältet. Ladda upp en förvisnings effekt genom att Summon – The Phantom Knight of Silent Boots eller Phantom Knigts´ Sword. Det finns många möjligheter.
Eller ännu bättre, Coral Dragon drar dig ett kort när det är Synchro Summoned, och för att sedan skicka det till The Grave Yard. Även om din motståndare förstör kortet, får du tillbaka investeringen du gjorde när du Synchro Summon. Det hjälper dig att dra genom din kortlek och håller din hand uppdaterad.
Det finn många sätt att få ut det mesta av Coral Dragon´s kasserings effekt, med den riktiga frågan är att hur du Summon kortet. Det mest populära teman dessa dagar är att inte ha för många Tuners, men ha några kraftfulla generella monster kan hjälpa mycket!

Effect Veiler, Ghost Ogre & Snow Rabbit och Ghost Reaper & Winter Cherries är alla spelade för deras kraftfulla effekter, stoppar stora drag, tillräckligt för att du kan ta över duellen. De är coola för att du kan ta dem direkt från din hand och aktivera deras förmågor. Men alla korten är dessutom Tuners, vilket gör dem mer mångsidiga och ger din många sätt att spela dem korten.
Effect Vieler´s är ett Level 1 Tuner och det är mycket populärt att ha i sin Main Deck. Spelaren kan para ihop det med Gem-Knight Seraphinite eller Super Quantum Red Layer: Pendulums har Performapal Odd-Eyes Light Phoenix och Kozmos, och kan ställa in det till Kozmo Sliprider eller Kozmo Delta Shuttle till Synchro Summon det Level 6 Coral Dragon.
Ghost Ogre och Ghost Reaper är bägge ett Level 3 kort och du kan Special Summon Ghost Ogre med Emergency Teleport, eftersom det också är ett Psychic-Type kort. Det öppnar upp spel med Level 3 Synchro Materials, som exempelvis Kozmo Soartroopers, Fire King Avatar Garuinix, Performapal Lizardraw eller annat av de Phantom Knight monsters.
Vi såg att Mermails göra så i The Top Cut, på South American WCQ och Coral Dragon´s var mycket bra där: Det är lätt att Summon med Tuners, typ Deep Sea Diva och andra Mermails och Atlantens. De har alla effekter som triggas, när de blir skickade till The Grave Yard, för att aktivera ett Water monsters effekt. Coral Dragon kan håva in massor av fördelar till dig och sätta ingång stora kombinationer.
Ett av de bästa Level 6 Synchros någonsin, Coral Dragon´s kraftfullhet är ett nytt tillskott till din Extra kortlek!


Theme Designed Bymarksitbd