Hur gick det för Oskar på EM i Yu-Gi-Oh!?

Posted on : July 4, 2013 | post in : sidebar posts |Leave a reply |

Oskar Josefsson som är 13 år och kommer från Gävle. Blev svensk juniormästare i Yu-Gi-Oh! Trading Card Game, bara för några veckor sedan. Vilket blev, en total överraskning, inte bara för Oskar, men också för resten av de tävlande i Yu-Gi-Oh! världen i Sverige.
Han dök upp från ingen stans och tog titeln som svensk mästare, genom att ha besegrat både vuxna och barn, på sin väg mot den svenska mästare titeln. I och med han vann SM i Yu-Gi-Oh! trading Card Game, kvalificerade sig Oskar att få delta i EM i Frankfurt.
Oskar åkte ner till Frankfurt tillsammans med sin pappa, och han var den enda svensk som deltog i Yu-Gi-Oh! EM. Oskar var nöjd med sin insats. Det var 54 tävlande i klassen för juniorer och Oskar kom på 26:e plats. Vilket kan anses vara en bragd av en nykomling, som bara är 13 år.

Hur var det?
Vi ställde frågan – Hur var det?, till Oskar. Han tyckte det var riktigt coolt och att det var en upplevelse som han aldrig kommer att glömma. Det var mycket folk där, och det var över 2 000 som deltog i EM i Yu-Gi-Oh Trading Card Game. Utöver de tävlande var det både publik och resesällskap till några av de tävlande. Hela tävlingen utspelade på Frankfurtmässan.

Hur gick tävlingen till?
Vi passade även på att fråga – Hur gick tävlingen till? Oskar sa, att varje vunnen match gav tre poäng, och för de oavgjorda fick man en poäng. Deltagarna mötte dem som hade lika många poäng. Oskar spelade sex matcher. Han vann de första tre matcherna och hade haft chansen att gå vidare till kvartsfinalen i juniorklassen, om han hade vunnit en match till.
Många av de som deltog i tävlingen, även barnen, deltar i olika turneringar och tävlingar året runt. Det finns en liga i Europa för både barn och vuxna. Det fanns till och med dem som hade en coach med sig.

Fick du några nya kompisar?
Vi passade på att ställa frågan till Oskar, om ha fick nya kompisar. Då svarade han att han inte fick några kompisar alls. Det berodde helt enkelt på att, bland de som deltog i tävlingen, var det inte många som kunde prata engelska.
Men däremot, så fick Oskar några nya fiender – en deltagare från Italien och en deltagare från Frankrike, som bägge två försökte fuska, när de spelare mot Oskar. Han blev väldigt irriterad över det, när han upptäckte att de fuskade. Det tyckte vi var trist för honom.

Fick du något pris?
Vi var ju tvungna att fråga Oskar om han fick ett pris. Oskar sa, att alla som deltog i EM fick en spelplatta (Game Mat) som det står – World Champion Qualifier 2013 på. Han är den enda i hela Sverige som har en sådan. Vilket Oskar är mycket stolt över!

Tänker du tävla igen nästa år?
Naturligtvis ställde vi frågan till Oskar om han skulle ställa upp i tävlingen nästa år. Oskar sa, att han skulle göra ett nytt försök. Men då kan han inte längre vara med och tävla i juniorklassen. Utan blir tvungen till att tävla i seniorklassen.
Oskar menar på, att detta var en tävling som absolut inte ha velat vara utan. Utan det har gett honom enormt mycket erfarenhet inför kommande dueller och strider, mot motståndarna i Yu-Gi-Oh! matcherna. Det är faktiskt så, att han är rätt ensam om detta i Sverige, att ha fått vara med om ett sådant stort evenemang, vid sådana unga år.
Hur än Oskar gör kommer vi i alla fall att hålla tummarna för honom så att det går bra i det kommande mästerskapen. Vem vet, han kanske blir rent av svensk mästare i seniorklassen nästa gång som Oskar ställer upp i SM i Yu-Gi-Og! Trading Card Game SM.

Comments are closed.
Theme Designed Bymarksitbd