Info Nybörjare

Posted on : July 20, 2017 |post in : |Comments Off on Info Nybörjare |

Vad är Yu-Gi-Oh och hur går det till att spela och så vidare? Det ska vi försöka bena ut för dig här på Dark Illusion, så att du förstår det på ett lätt sätt. Du har kanske sett andra, hålla på med sina Yu-Gi-Oh samlarkort. De har tittat på de olika korten och diskuterat, bytt kort med mera. Eller så har du sett dem sitta med en konstig spelplan, och hållit på med sina kort och kortlekar. Detta har gjort att du kanske har frågat dig själv – Vad i hela världen sysslar de med? Samtidigt att det har väckte en nyfikenhet hos dig!
Yo-Gi-Oh är så mycket mera än samlarkort, från början är det en manga- och animeserie och handlar om en tonårskille, Yugi Muto, som är besatt av spel och vill vinna till varje pris. Han och hans vänner tar sig an att bekämpa mörkrets krafter. Dessa är oftast i form av onda väsen, de är urgamla och kommer bland annat från Egypten eller andra dimensioner. Yu-Gi-OH Samlarkorten har funnits i Sverige sedan år 2004, och är mycket populärt bland barn, ungdomar och vuxna, att hålla på att spela med.
Historien bakom, är att Yogi blir mobbad i skolan av äldre killar. Med hjälp av en artefakt (ett konstföremål) från Egypten, och kallas för Millennium Puzzel. Detta pussel fick han av sin farfar när Yugi var cirka åtta år gammal. Yugi löste problemet med Millennium pusslet. Pusslet väckte en ande, som var en farao från Egypten i sitt tidigare liv. Denna ande tar över Yugi då och då, och anden finns inom Yugi. Anden straffar de som förlorar i spel mot honom. Detta gör att Yugi klarar av skolan på ett bättre sätt, genom att visa mobbarna att de inte ska ge sig på honom.
Berättelsen går mer över att fokusera på spelet Magics och Wizard. På samlarkorten finns det olika monster, älvor och andra magiska figurer. Dessa kort används i speciella spel, där det går ut på att duellera mot en motståndare och se till att deras livspoäng blir lika med noll. Livs Poängen (LP) är från början på 8 000 poäng, innan duellerna i spelet börjar.

Där ut över, finns det både tv- och dataspel med Yo-Gi-Oh eller vill du hellre spela på nätet går det också bra. Filmer och tv-serier har också gjorts om Yugi och hans vänner. Då de är på äventyr för att bekämpa olika mörka krafter.
Att spela Yo-Gi-Oh Trading Card Game, kräver att spelaren lägger upp en strategi. En strategi innebär att du som spelare lägger upp en plan och taktik. Typ vilka monster och andra figurer du ska använda dig av och i olika kombinationer. Då i en duell mot din motståndare och vilka monster- eller figurkort denna spelar.
En strategi behövs för att kunna vinna duellerna. Genom att spela Yo-Gi-Oh innebär det att du behöver använda dig av din tankeverksamhet och att du använder av dina erfarenheter och smarthet, du blir kreativ och uppfinningsrik, med mera. Detta hjälper dig att kunna besegra dina motståndare i kommande dueller. Vilket kan vara ett bra sätt att öka sitt självförtroende och bli klipskare.
Du har lagt upp en strategi och konstruerat en kortlek av dina samlarkort. Vilket betyder att varje spelare har en kortlek som är unik och skräddarsydd till sitt spel. Det finns många samlarkort att välja mellan. Vilket betyder att du kan skapa en kortlek som passar för dig och din spelstrategi.
Visst det kräver spelet lite träning och erfarenhet. Men det gäller att börja någonstans och utgå från detta. Du som spelare kan börja titta på olika informationsfilmer via Youtube och så vidare. Gå till butiker, klubbar eller föreningar, för att se på när andra spela. Det är bara att söka information på nätet vart den närmaste butik, klubb eller förening finns.
På dessa ställen kan du höra deras strategier, få tips och råd på hur du ska spelar, på vad du ska tänka på med mera. Spela med någon som kan hjälpa dig förstå regler, spelkorten och så vidare. På så vis, får du erfarenhet och deltar i olika turneringar både i Sverige och utomland. Kanske slutar du som världsmästare i Yo-Gi-Oh! Trading Card Game World Championship en dag!
Att gå med i en klubb innebär inte bara, att du träffar andra med samma intressen, utan framför allt du får vänner för livet. Och ni kan tillsammans kämpa mot era egna mörka krafter som ligger och lurar runt hörnet. Precis som Yogi och hans vänner!

Du som nybörjare och novis kan börjar med att skaffa dig en startlek, som är konstruerad för att klara av lite enklare spel, och har de monster och figurer som behövs till en början. När du har blivit lite varmare i kläderna och känner att spela Yu-Gi-Oh är något för dig. Då kan du alltid köpa eller byta till dig flera kort. Det finns en massa av olika typer av expansioner, som är färdig konstruerade kortlekar, eller köper du ett enstaka kort då och då.
Korten kan köpas över hela världen, via nätet eller speciella butiker som enbart säljer KonAmi produkter. KonAmi är de som ligger bakom Yu-Gi-Oh Trading Card Game. Eller har du möjligheten, kan du kanske köpa spelkort i olika hobbyaffärer, eller helt enkelt byta kort med någon kompis, allt för att utöka din samling av Yu-Gi-Oh samlarkort. Det innebär i slutända att du så småningom kan konstruera din egen kortlek, som passar ditt spel och gå ut som vinnare i matchen.
Spelet går ut på, som har sagt tidigare, att du går in i en duell mot en motståndare med dina samlarkort. Korten är katalogiserade och värda olika mycket. Detta gör att du antingen vinner eller förlorar mot det kort som din motståndare har spelat. Förlorar du mister du Livs Poäng (Life Points eller LP) och dras av från de 8 000 Livs Poäng du går in från början i en match från början. Den som slutar på noll LP, har förlorat matchen.
I duellerna använder du olika taktik och strategier, för att kunna övermanna din motspelares monster- Spell- och Trap-kort. Detta kan göra att du blir en riktigt skicklig Yo-Gi-Oh spelare.
Genom att dels att samla på dessa Yo-Gi-Oh kort, gör att du får ett intresse av att lära dig varje kort och hur de fungerar. Detta gör att du kan ha ett ”ess” skjortärmen, när du sedan spelar, och inte gör att du tvekar på att använda rätt kort i en duell. Det gäller att se till att ha ett försprång gentemot din motståndare!
Men den första och främsta fördelen med att samla och spela med Yu-Gi-Oh korten är att du helt enkelt lär dig tänka på ett nytt sätt som du kan har nytta i det vanliga livet, samtidigt som du får nya vänner som kommer kanske bli vänner som finns där för resten av ditt liv. Tack vare dessa Yo-Gi-Oh samlarkort!

 


Theme Designed Bymarksitbd