Jack Bruun tog titeln i senaste Yu-Gi-Oh Championship Series of 2012

Posted on : December 5, 2012 | post in : sidebar posts |Leave a reply |

 

Det var den 16 år gamla svenska killen Jack Bruun från Göteborg i Sverige som knep titeln och blev den senaste mästaren i Konami Digital Entertainment Champion Series i december 2012. Denna tilldragelse skedde i Barcelona, Spanien och det var många spelare från Europa och USA som deltog i turneringen.
Med bara några veckor kvar till jul fick Jack en anledning till att fira lite i förskott när han blev krönt till mästare. Bruun kämpade verkligen sig till genom hela turneringen och använde sig av list och av sin skicklighet för att ta sig vidare. Samtidigt som Jack hade en strategi som såg till att han vann alla dueller för att till slut stå som vinnare i Yu-Gi-Oh! Championship Series 2012, på arenan Fira Barcelona Plaza.
Hela turneringen utspelade sig under två hektiska och nervkittlande dagar då 820 spelare hade kommit till Spanien, för att delta i turneringen och som alla hade förhoppningen om att de skulle stå som vinnare till slut. Men det var slutligen Jack Bruun som duellerareda sig fram till mästartiteln efter att stött emot ett starkt motstånd och 14 rundor under dessa två speldagarna.
Jack ställdes emot den 21-åringa Frederico Zoppini som kom från Padua i Italien, i den spännande och rafflande finalen i turneringen. Bägge två hade visat sig var mycket duktiga och vunnit sina dueller fram till finalen på ett mycket skickligt sätt, imponerat både på publiken och de andra spelarna.
Vilket hade gjort dem populära och framgångsrika under den gångna helgen. Vilket bidrog att finalen var mycket dramatisk och man kunde nästa höra en knappnål falla, eftersom alla följde deras dueller med spänning.
Både Jack och Frederico använde sig av expansionen Dino Rabbit i sina kortlekar. Dino Rabbit är också känd som ”Evoizar Rabbit” eller ”Guide Rabbit” och används för att fokuserat på att man använder sig av Rescue Rabbit för att Summon Level 4 Dinosaur-Type Normal monster, som exempelvis korten ”Sabersaurus” och ”Kabazauls”.

Dessa två kort kommer sin kortlek Xyz Summon ”Evolzar Laggia” och ”Evolzar Dolkka” för att förneka respektive Spells, Traps, monster Summons och monster effekter. Kortet ”Tour Guide From the Underworld” är också ett bra kort för att Summon Rank 3 Xyz monster, som till exempel ”Leviair the Sea Dragon för att kunna återanvända Rabbits, ”Number 17: Leviathan Dragon” för att Beatstick och ”Wind-Up Zenmaines” för ett förstöra väggar. Alla dessa kort är mycket effektiva att använda mot sin fiende på spelplanen och kan vara skillnaden mellan en vinst eller förlust.
Vilket Jack märket när han till slut spelade och attackerade med Evolzar Dolkka och Frederico kunde inte försvara sig och bemöta attacken. Detta drag gjorde att Bruun vann inte bara mästartiteln utan ett väldigt speciellt prispaket. Prispaketet bestod av en bärbar dator, ett exklusivt Yu-Gi-Oh! Championship Series priskort och en unik spelmatta och betald resa med boende till World Championship Qualifier turneringen 2013 – The European Championship.
Spelare som inte deltog i turneringar kunde testa sina färdigheter i olika aktiviteter och evenemang, då de tävlande om unika Yu-Gi-Oh! kort, spelmattor och andra fina priser. Dessutom fanns det chans att kunna vinna ett likadant Yu-Gi-Oh! Championship Series priskort som Jack Bruun vann.
Den 23 år gamla fransmannen Kevin Benmaor vann en inbjudan till att kunna delta i European Yu-Gi-Oh! Championship Series event som han själv kan välja vilket han kan delta i under 2013. För att på så vis ha chansen att kanske vinna för att sedan kunna delta i World Championship Qualifier tillsammans med Jack.
Detta evenemang var det sista för 2012, men spelarna runt om i Europa behöver inte vänta så länge tills första turneringen kickar igång 2013 igen. Nästa Yu-Gi-Oh! Championship Series turnering kommer att arrangeras i Bochum, Tyskland, under den 23-24 februari.
Nu får vi hålla tummarna för att det kommer lika bra för Jack Bruun i de kommande turneringarna som han har förtjänat att delta i, tack vare sin mästartitel. Det kanske blir en världsmästare nästa gång när vi träffar på honom. Vi önskar honom lycka till i alla fall!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme Designed Bymarksitbd