Kortlekbyggande med datorprogram – Satellas eller NobleKnights

Posted on : July 12, 2014 | post in : sidebar posts |Leave a reply |

Spelare brukar oftast ägnas sig åt att i flera timmar bygga en ny kortlek. För att se över strategin och hur sannolikheten för dem att göra vissa drag eller vilka kort att dra i en viss öppning. Det är en väsentlig bit av att bygga en perfekt kortlek och strategi, trots allt, är det många av dessa spel som du har koll över, kommer att leda till extrema starka positioner, och ibland leder till auto vinster. Men hur som helst, har inte alla möjligheten och tiden till att göra en provspelning av sin hand innan, vilket brukar kallas för ”Gold Fishing”. Så, varför automatiserar vi inte hela denna process med att kontrollerar händer för en kombination av kort med hjälp av ett datorprogram?

Att koda och låta maskiner göra återkommande drag, har varit i fokus i spelbranschen genom alla tider. Allt för att man vill vinna! En dator kan kontrollera 100 000 olika händer under en minut. Jämfört med, att vi hade haft en person som hade dragit och kontrollerat en slumpmässig hand per sekund. Då skulle det ta sjuttio dagar för att kontroller lika många händer. Vilket är helt orimligt!Typisk programmerings ritualAtt se till att ett datorprogram har buggar eller andra ”kryp”, är alltid ett tidskrävande arbete för programmerare. Därför ser de till att alltid vara förberedda på det värsta och kan därför i slutändan hitta den perfekta lösningen. För att se till att fixa till ett program, som hjälper till, som i detta fall, att kontrollera olika händer och strategier. Det har gjorts försök att göra en kortlek som gjordes med hjälp av en programmering kallas för – Satella. Längre ner kan du se ett litet exempel på programmeringen – ”Going first.txt” och ”Going second-txt” filer. Som innebär att programmet testar olika versioner av händer.Du kan också se det kompletta programmet. För att inte programmet ska ta evigheter, används en pseudorandom metod. Hur som helst, det brukar bli generellt en säkerhet på ca 99 %, jämfört till en förmodad förekomst, på ett stort antal händer (50 000). 
Så här ser en dela av programmering ut:~Monsters~3 Satellarknight Altair3 Satellarknight Deneb. . . . ~Traps~3 Stellarnova Alpha. . . .
Därefter sparar du kortlekslistan som en textfil på samma ställe som programmet – desck.txt, och kör sedan förteckningen. Det gäller att du stavar kortnamnen rätt, för att hela processen ska fungerar och för att funktionerna ska ge rätt feedback om hur sannolikt antal monster av ett visst antal du kommer att dra, och så vidare. Nu ska vi se hur den andra programmeringens metod fungerar – Noble Knight. Genom att släppa los Merlin kommer göra det mer fokuserat. Och resultat blev:~Waifu Cards~Som betyder, att när du öppnar draget med ett Noble Knight Xyz, för att sedan stå stadigt på spelplanen. Vilket innebär att det inte finns några kombinationer, genom att använda sig av Noble Knight monster, Merlin, Rota eller Noble Arms.Det planeras att släppa sådana program som klarar av det flesta kortlekar. Fokus kommer att läggas på att lanseras program för Tier kortlekar, men det kommer program för andra kortlekar också inom snar framtid. Vilket gör att du så småningom kan själv testa och programmera dina kortlekar, för att se hur dina händer kan komma se ut i dina dueller.Att programmera har inte provats så mycket. Vi får väl se vad som kommer att hända i framöver. Det kan tyckas, att det ska finnas lite överraskningsmoment i ett spel. För det är ju det som gör det hela så mycket mer intressantare och spännande, att se hur en hand fungerar i vissa kombinationer och gör att du blir överraskad.

Comments are closed.
Theme Designed Bymarksitbd