Link Monster

Posted on : August 30, 2017 |post in : |Comments Off on Link Monster |

Numera har det bildats en ny era inom Yu-Gi-Oh Ling monster i och med den nya startkorleken – Starter Deck: Link Strike, har släppts. Dessa monster är lite av de ovanliga sorten, jämfört med tidigare monster före dem. Därför finns det speciella ord och fraser för att beskriva dem, samtidigt deras effekter och varje korts individuella delar av dessa Link monster. Det kan vara bra att veta dessa, inför när du ska planera en strategi eller om din motståndare använder sig av dessa.
Fördelen är om du ser denna video först – https://www.youtube.com/watch?v=ebvGX8x-zDU, för att lära dig om uppgraderingar av de officiella reglerna och hur Link monster och Link Summoned fungerar i grunden. Har du redan sett den, jättebra! Om inte så rekommenderar vi dig här på Dark Illusions att du ser på den, för att sedan ta del av denna förberedelse inför dina strategier.
Nu när du vet hur grunderna fungerar för Link monster och Link Summoning, kommer här några av de vanligaste termerna som du har med att göra om de tar del av Link monster.

Link Arrow – dessa är stora röda trianglar som finns runt om bilden av monstret. Bara de röda pilarna är Link Arrows.
Link Rating – Link Rating är det nummer i nedre högra hörnet på Link monster, där i normala fall DEF poängen skulle stå. Detta nummer är det antalet Link Arrows som monstret har, och också det antal av Link Material, som du behöver för att Link Summon kortet.
Link Material – dessa är de monster som finns med framsidan upp på din sida av spelplanen, som du kan Link Summon. Alla de monster som du använder som Link Material, måste matcha specifikationen på det Link Monster som du försöker Summon. Normalt – 1 monster är lika med 1 Link Material, men när du Link Summoned med ett Link monster, som ett Link Material kan du välja att använda det som ett Link Material. Eller byta ut dess Link Rating till samma antal, som Link Materialet har. Kortet är fortfarande ett monster, och det har ingen betydelse hur många Link Material du räknar det som.
Point to – The Monster Zone och/eller monster som ligger intill direkt till en spets på en av Link Arrow är i zonerna och/eller monster som Link Monstret ”pekar” på. En Decoder Talker som är placerad i en Extra Monster Zone, till exempel pekar mot ett kort i Main Monster Zon, direkt ovanför det. Men också det kort som diagonalt nedåt till höger eller vänster, i Main Monster Zone och inte pekar på någonting speciellt. En Decoder Talker placerat i centrum av Main Monster Zone, som inte pekar på någonting, om det inte är något som ligger direkt intill pilarna på spetsarna av Link Arrows.
Linked – Ett monster som är Linked är det om dessa båda sakerna är uppfyllda och sanna.
⦁ En Link Arrow pekar på detta monster
⦁ Detta monster är ett Link monster och har en av Link Arrow pekandes mot ett annat monster.
Ha i tanken det IB, the World Chalice Priestess från Code of the Dualist, som säger – ”Detta Linked kort kan inte bli förstört genom strid eller av ett korts effekt. Om IB pekar på ett annat monster, kan inte monstret bli förstört genom strid eller ett korts effekt helt enkelt! Om ett annat Link monster pekar mot kortet, kan det inte bli förstört i en strid eller av ett korts effekt heller”.
Co-Linked – Bara ett Link monster kan bli ”Co-Linked”. Det innebär att två Link monster är helt enkelt ”Co-Linked” och har Link Arrows som pekar mot varandra. När det gäller spelare så används denna terminologi inte, utan bara i publikationer. Det första monstret som har användning av detta är Firewall Dragon från Code of the Dualist, som räknar antal av monster som är ”Co-Linked” till att förstärka styrka av monstrets effekt. I exemplet nedan, kan du se hur det ser ut för att du ska kunna väva in två Link monster.


Theme Designed Bymarksitbd