Nybörjare 1

Posted on : August 30, 2017 |post in : |Comments Off on Nybörjare 1 |

Något som är viktig är att kunna bygga en Yu-Gi-Oh kortlek som är konkurrenskraftig. Alla vill ju vinna och hatar att förlora. Att misslyckas vill ingen! Men skulle du göra det så gäller det att lära sig av sina misstag. Det som kan behövas för en framgång, är oftast en väldigt enkel lösning, genom att ha en kortlek som gör att du har en stor möjlighet att kunna besegra dina motståndare.

Grunderna till en bra kortlek
Alla instruktionsböcker säger att en bra startkortlek ska klara av grunderna. Vilket innehåller mer än 40 kort och då bör det vara minst 20 monster-, 10 spell-, 10 trap-kort. Visst det kan ju låta enkelt att toppa med de starkaste kortet, och spela ut det, för att vinna duellen. Men du har faktiskt fler dueller att klara av och 39 andra kort som behöver kunna backa upp din strategi.
Har du möjlighet så se till att ha kort med som ger flera drag, vilket ökar dina chanser till seger. Men några måsten i den bra grund kortlek är – Jar of Greed, Cardcar D eller Dark of Darkness. Dessa kort gör att du har en bra grund att spela med från början.
Ta bort det som inte fungerar
Det kan vara så att du har vissa kort som dina favoriter, men gång efter den andra, när du använder det kortet, går det inte riktigt som du hade tänkt dig. Varje gång du drar favoritkortet till handen, visar det sig till slut, att du inte får någon möjlighet att använda favoritkortet. Det är då, du behöver tänka om och att du kanske inte ska ha det kortet i kortleken längre.
Detta beror mycket på att du inte riktigt vet hur du ska hantera det kortet, eller att det helt enkelt inte passar in i det spel som du och din motståndare spelar. Detta misstag gör att du kanske kunde ha använt ett kort, som du hade haft bättre nytta av istället.
Ett tips! Är att ha du har en regel, att har du inte använt ett kort på 5 matcher, så ska du inte använda det kortet fler gånger. Kan vara ett bra riktmärke för de som är nybörjare.

Undvik situationskort


Det kan vara så, att om du har ett Spell- eller Trapkort som också är en favorit. De flesta spelare brukar ha svårt att välja mellan Stamp Destruction eller Mystacal Space Typhoon i en Dragon kortlek. Då gäller det att se till att dessa kort vinner varje gång. Därför ska du fråga dig själv – Vilka funktioner skulle dessa två kort har för resultat i min kortlek? Vilket kort uppnår det, som fungerar mest effektivt?
I och för sig ligger mycket erfarenhet bakom för att kunna gör det bästa valen, och för att kunna bemöta attacker med att ha ett fullgott försvar. Ett Tips! Är att komma ihåg att ju färre restriktioner för att aktivera kraftfulla effekter, desto bättre.
Lär känna dina kort
Känner du inte dina kort kan det ställa till det för dig på flera olika sätt. Inte bara att du kanske förlorar duellen, utan mer allvarligt, som att din motståndare säger – ”Det kan du inte använda”, för att sedan kalla på en domare. Domaren förklarar sedan att din motståndare vinner för att du felaktigt har använt ett kort. Det vill du säkert inte vara med om!
Forska
Att forska och lära sig om regler, strategier och framför allt om nya kort är en viktig del att i sin strategi. Ta för vana att alltid se till att du är uppdaterad om genom att ta del av nyheter och artiklar. För att på så vis att du alltid har de senaste kunskaperna. Samtidigt, som du också kan ha koll på din motståndare, och att den spelaren inte gör något olovligt.
Yu-Gi-Oh är ett populärt kortspel som sätter sina spelare på prov, och kräver att man ger sitt yttersta. Detta för att kunna vinna dina dueller och matcher!


Theme Designed Bymarksitbd