Nybörjare 2

Posted on : August 30, 2017 |post in : |Comments Off on Nybörjare 2 |

 

Yu-Gi-Oh samlarkort är en hobby som ständigt utvecklas. Inte bara för dig själv, men för alla som håller på att samlar och spelar med dessa variationsrika kort. Det kommer hela tiden nya kort och kortlekar och då gäller det att hålla sig uppdaterad.
Studera den Forbidden & Limited kort listan, för den listan påverkar flödet i en turnering och spelarna skapar på så vis, nya kombinationer och kortlekar blir därmed mer konkurrenskraftiga. Det är många faktorer som påverkar spelet varje månad. Framför allt det blir fler och fler skickliga spelare och deras kortlekar påverkar självfallet spelets gång. Denna lista uppdateras ständigt!
Därför gäller det att du som spelare har disciplinen, kunskaperna och tekniken för att vinna turneringarna. Men en av de viktigaste sakerna, är vilken kortlek du bygger, och du gör en strategi till denna, för att kunna ta hem segern i duellerna och striderna.
Kortlekens tema
Det gäller bestämma dig för vilket tema du ska ha i din kortlek. Fundera på vilket syfte du ska ha med den. Det finns några kortlekar som är bra sammansatta med olika tema för nybörjare som du kan fundera på – Blue-Eyes, Stun-Yosenju, är några exempel. Målet för din kortlek, är att ta hem en seger för dig!
Oavsett om det finns ett monster som är ”chef” eller du har en viss uppsättning kort, bör din kortleks tema vara, att se till att övermanna din motståndares kortlek. Därför bör du alltid ha med ett kort som kan garantera dig en möjlighet till seger, som till exempel – Spirit Board eller Expodia. Det är viktigt att komma ihåg – ”Tema stödjer strategier, strategier bör aldrig stödja teman”. Ungefär som ett fotbollslag som stödjer varandra är alltid svårare att slå, än ett lag som stöttare en stjärnspelare. Se därför till att du har en ”bullitproof” säker kortlekskonstruktion.

Känn till dina kombinationer
Även om du har planerat din kortlek noggrant, kan mycket hända under spelets gång. Det är vad som händer här och nu, som är viktigt i ett spel. Då är det viktigt att du som spelare känner till olika kombinationer av kort, som du kan använda till din fördel. I princip är din kortlek en färdplan till din vinst!
Ju fler kombinationer du kan eller känner igen, ju fler sätt kan du vinna på! Dessutom i sin tur gör att du eventuellt kan lista ut vilken kombination dina motståndare tänker spela. Detta gör att du har ett övertag och kan planera din taktik. Alla dessa faktorer gör att du blir en mer effektiv spelare.
Förstå fördelar

Använd dina kort på bästa möjligast sätt. Det är ju så att vissa kort kostar mer, när det finns andra kort som du kan använda som är gratis. Vilket gör att du inte behöver offra något i onödan. När det väl kostar för att använda ett kort, se då till att det du vinner! Ett bra exempel på ett sådant scenario är – Interrupted Kaiju Slumber som kostar, när du kan använda Dark Hole istället som är gratis. Bägge korten är lika bra!
Känn till din kortleks svagheter

En sak som är viktig för sig som spelare är att känna till din kortleks svagheter. Vilket gör att du har en fördel att kunna möta attackerna, och skapa ett försvar på ett helt annat sätt. Att känna till sin kortleks svagheter, är hälften av striden, säg det!
Det gäller helt enkelt att vara redo, genom att ha olika kort, som täcker en stor bredd av monster-, Spell- och Trap-kort. Undersök vilka populära taktiker eller kort som det finns och som du kan använda för att förhindra dessa kort i din strategi. Det gör att du kan ha möjligheten att hitta kort som motverkar dessa tekniker och kort. På så vis gör det att du har kommit en bra bit på vägen mot en vinst!
Se till att ha kul först och främst. Det kan verka skrämmande med alla dessa regler och kort som finns i Yu-Gi-Oh samlarkort spel. Har du kul så blir allting så mycket lättare, och till sist kan du kanske till och bli mäster och haft kul samtidigt!


Theme Designed Bymarksitbd