Oskar svensk mästare i Yu-Gi-Oh!

Posted on : June 24, 2013 | post in : sidebar posts,Uncategorized |Leave a reply |

Oskar Josefsson, som snart ska bli 13 och kommer från Gävle, är numera svensk juniormästare i kortspelet från Japan – Yu-Gi-Oh! Under slutet av juni i år, kommer han att åka till Frankfurt att delta i EM i Yu-Gi-Oh!

Oskar säger själv att han inte trodde att han var så bra.
Det har gjort att hans självförtroende har stärkts. Tävlingen som hölls i spelbutiken Dragon´s Lair den 18:e maj tidigare i år. Oskar ville hela tiden dit, men föräldrarna var bortresta. Och därför bodde Oskar hos sin farmor och farfar. Han lyckades att övertala sin farfar att köra honom till tävlingen.
”Farfar hade ingen aning om vad det var. Vi åkte klocka sex på morgonen, och var inte hemma igen förrän vid midnatt. Om farfar hade vetat detta innan, hade vi inte åkt”, – säger Oskar och fnissar.
I Stockholm var det totalt 120 entusiastiska deltagare. Juniorer och seniorer möttes i turneringen, fram till semifinalen, då juniorerna gjorde upp om titel Dragon Duel – juniormästare. Allting gick bra för Oskar, fast han ändå var de som var bland de yngsta i tävlingen. Oskar vann till och med över de mer erfarna och vuxna spelarna.
”Det var min allra första tävling. De flesta kände varandra och hade tävlat tidigare. En av killarna hade träna i över ett år och hade byggt upp sin kortlek för att kunna möta förra årets vinnare”, säger Oskar.
När namnen på de fyra semifinalisterna i juniorklassen lästes upp, fylldes hela lokalen av jubel. ”När mitt namn lästes upp, blev det knäppt tyst. Och alla undrade vem är det?”, säger han. Oskar ler väldigt nöjt. Han känner sig verkligen stolt över sin prestation. Förutom äran, vann han resan och boende för två personer till Europamästerskapet i Frankfurt. På fredag bär det av för Oskar.
”Det ska bli spännande. Jag var inte alls nervös inför SM, då var jag ju en underdog. Men nu är förväntningarna högre”, säger Oskar.

Hur kommer du att förbereda dig inför EM?
”Jag ska försöka möta så många som möjligt. Jag har beställt nya kort på E-Bay och tittar på gamla VM-matcher på Youtube”, säger han.
Oskars intresse för Yu-Gi-Oh! väcktes när han började läsa mangaböcker för två år sedan. ”Det tog ungefär ett halvår att lära sig grunderna, men nu går det betydligt snabbare”, säger Oskar.
Sedan 2004 har tävlingarna arrangerats i Sverige. Om Oskar vinner EM har han chansen att gå vidare till VM i Las Vegas senare i år. Men konkurrenterna är tuffa. Det är bara fyra deltagare från Europa som går vidare till VM.
För er som inte vet det, så betyder Yu-Gi-Oh! spelkungen på japanska och är från början en tecknad serie skapad av Kazuki Takahashi. Själva serien handlar om Yugi Muto, som blir mobbad i skolan och älskar att spela. Men tar hjälp av en egyptisk artefakt som kallas för Millennium pusslet, och väcker en egyptisk faraos till liv en ande inom sig. Denna ande straffar alla de som förlorar i spel mot honom och börja samarbeta till slut, för att besegra alla ondskefulla monster, som de möter i dueller.
Själva Yu-Gi-Oh! serien sändes för första gången på tv i slutet av 1990-talet. Baserat på serien och dessa karaktärer, har det sedan skapat ett kortspel: Yu-Gi-Oh! The Trading Card Game. Kortspelet har funnits i Sverige sedan 2004 och har vuxit sig allt starkare med åren i sin popularitet.
Vi alla önskar Oskar lycka till i EM och håller naturligtvis tummarna för honom. För att han ska komma bland de fyra bästa. Som betyder att han kommer få delta i VM i Las Vegas. För detta krävs det skicklighet och att man har bra strategier för att kunna slå ut sina motståndare i de kommande duellerna.

Comments are closed.
Theme Designed Bymarksitbd