Strategier

Posted on : July 20, 2017 |post in : |Comments Off on Strategier |

För att verkligen lyckas med sitt spel och framför allt vinna dina dueller när du spelare Yu-Gi-Oh! Trading Card Game, kan du behöva ha några finurliga strategier på lut, för att gå segrande ut från de olika slagen mot din motståndares monster, spells och traps.
Vi på Dark Illusion ger dig lite tips och råd på olika strategier för att du ska kunna lyckas att segra i dina tuffa dueller mot dina motståndare!
Att ha en strategi är mycket viktigt, och när du spelar detta kortspel krävs det att du har liten plan och taktik för att kunna vinna dina matcher. Då behöver du kunna förstå vad Yu-Gi-Oh samlar kort spelet går ut på. Målet för dig, är att det är du ska ha poäng kvar, och att din motståndares Life Points, LP (Livs Poäng), ska vara lika med noll. För detta behöver du har kunskaper, vilka dina monster, karaktärer, Spells och Traps kort, kan göra och få ogjort och så vidare.
Därför är det mycket grundläggande vilka kort du har i din kortlek. Genom att har spelkort som kan tänkas klara av alla dina attacker, och försvara dig mot motståndarens angrepp under duellerna i matchen. Se därför till att din kortlek blir ditt vapen mot din fiende.
Något som behövs är att ha en strategi för enskilda spel. Vilket gör att du har vad som krävs för att vinna dueller och matchen. Strategin hjälper dig att se till att du vinner de två dueller över din motståndare, som krävs för att en match ska bli vunnen. Skulle du mot förmoda förlora mot din motståndare, vet hur du denna person spelar och kan lägga upp en strategi om ni skulle mötas igen.

En bra första strategi, är till exempel den så kallade Vispa strategin, som har som mål, att kalla på dina kraftfullaste monster och bryta ner din motståndares försvar så snabbt som möjligt. Den strategin innebär att du bryter ner din fiendes försvar snabbt, och förhindrar din motståndares spelupplägg i ett senare drag.

Eller som en andra strategi, att ha en kortlek, som har ett starkt försvar mot attacker från monsters, spells och traps. Men i slutändan är det viktigaste för dig, är att din motståndare blir ständigt överraskad över dina drag och de kort som du spelar.
Därför är det betydelsefullt för dig att inte alltid använda dig av en och samma strategi, vid dina matcher. För detta skulle innebära att dina motståndare lär sig din speltaktik, och skapar en kortlek som gör att det blir lättare att slå dig i en duell.
En bra strategi, är när du har varit med ett tag och spelat några matcher och lärt dig olika drag. Är att efter varje gång du har mött en motståndare. Skriv ner och reflektera över vilken strategi som din motståndare använde sig av. Dels för att eventuellt veta hur denna spelare tänker, men också för att du ska kunna få lite idéer, på hur du ska kunna lägga upp de perfekta strategierna inför duellerna du kommer att delta i framtiden.
Men en viktig regel vid ett strategi upplägg, är att det viktigt att tänka på att en strategi ska vara anpassad för en match eller turnering. Vilket innebär att om du har en omväxlande strategi och spelteknik, ökar din flexibilitet som spelare. Som i sin tur betyder att du kan överraskar dina motståndare och gör att de inte kan förutse ditt spel.


Theme Designed Bymarksitbd