Turneringar

Posted on : July 20, 2017 |post in : |Comments Off on Turneringar |

En Yu-Gi-Oh! turnering går till precis som turneringar i alla andra sporter. I och för sig kan upplägget vara lite olika beroende på vilken typ av Yu-Gi-OH! turnering det är. Men det går ut på att spelarna möts i dueller och det gäller att se till att få så många poäng som möjligt eller vinna matchen och för att gå vidare i turneringen.
Några exempel på hur en turnering kan gå till är att – alla möter alla, de med lika poäng möts och att efter man har förlorat så åker man ut ur turneringen. Men alla har en sak gemensamt, att det alltid blir en som vinner hela turneringen i slutändan.
Att vinna en turnering kan betyda att man som vinnare har möjligheten att tävla i andra turneringar. Exempelvis, ställer du upp i SM, Svenska Mästerskapet, i Yu-Gi-Oh! Trading Card Game och vinner blir du automatiskt kvalificerad att ställa upp i EM (Europa Mästerskap). Kommer du sedan bland de fyra bästa i EM så blir du kvalificerad att få delta i VM (Världs Mästerskapet) – The World Championship Yu-Gi-Oh! Trading Card Game, som hålls en gång om året.
Delta i turnering
Som i alla turneringar krävs det att man som spelare anmäler sig till turneringen. Detta gör du innan anmälningstiden går ut. I anmälningen berättar du vad du heter, vilken ålder du är, vart du bor, dina kontaktuppgifter och om du är med i någon förening, samt andra uppgifter som arrangören efterfrågar.
Därefter få du en bekräftelse på att du har anmält dig, dessutom får du information om vad som gäller inför och under turneringen. Till exempel, vilken tider det gäller för registrering, vilka regler som gäller för turneringen med mera.
Förberedelser
Innan du åker iväg på turneringen är det vissa praktiska saker du bör fixa till innan. Dels boende om en turnering varar flera dagar, fixa kortleken, läsa genom vilken vilka regler och föreskrifter som gäller och så vidare.


Direkt när du kommer till lokalen som turneringen hålls i så ska du anmäla och registrera dig för turneringen. Detta ska ske inom en viss tid innan tävlingen börjar. Arrangörerna behöver veta om du har kommit helt enkelt. Dessutom så ska du visa din Deck list (Listan på de kort du har med i din tävlings kortlek) och ta reda på vilken tid din första match börjar, vilket bord du ska sitta vid och vem du ska möta.
Då får du även reda på allt praktiskt som du behöver veta, vad som gäller i turneringen, regler och så vidare. Det är viktigt att anmäla sig i tid! Skulle du missa att göra din registrering så kommer din första match anses som en Game Loss för dig.
Sedan gäller det att delta i det möte för spelarna. På mötet tar arrangörerna upp viktig information.
Dags för duell
⦁ Det börjar med att du skakar hand med din motståndare.
⦁ Blandar din huvudkortlek (Main Deck), därefter blandar ni varandras kortlekar.
⦁ Placerar ut kortlekarna – Main Deck, Extra Deck och Fusion Deck på spelplanen. Använder du dig av en Side Deck ska denna räknas inför din motståndare, detta för att bevisa att den innehåller max 15 kort.
⦁ Därefter tar ni reda på vem som börjar att duellera. Detta kan göras till exempel att man kastar träningar eller singlar slant.
⦁ Sedan börjar ni med att dra fem kort från huvudkortleken. Den som ska börja drar ytterligare ett kort.
⦁ Därpå är det duelldags!
Den som har vunnit två dueller har vunnit matchen och går sedan vidare i turneringen. I slutet av turneringen avslutas den med en play off, där alla de bästa topp spelarena får mötas.
Slutligen så står en som segrare av hela turneringen och vinner fina priser!
Detta är i korta drag hur det är att delta i en turnering. Har du frågor kontakta oss gärna här på Dark Illusion, kontaktuppgifterna hittar du på vår kontaktsida.


Theme Designed Bymarksitbd