Regler

Posted on : July 20, 2017 |post in : |Comments Off on Regler |

ReglerOm du är en nybörjare och novis och vill börja att spela Yu-Gi-Oh, kan det tyckas att det känns lite krångligt med alla regler. Vilket gör att du som spelare tappar sugen och inte vill spela alls. Misströsta inte! Utan ta hjälp av oss här på Dark Illusions. För vi ska försöka reda alla begrepp som kan förekomma inom Yu-Gi-Oh spel.Här kommer ett sammandrag av reglerna på svenska:

Spelets mål 

Själva målet med att spela ett Yu-Gi-Oh samlarkortspel, är att helt enkelt att vinna dueller (strider) och slutligen en match mot din motståndare. Att du använder dig av korten på ett sätt, som gör att fienden måste lägga sig. Gör du det, har du har besegrat din motståndare och går därmed ut som en vinnare i fajten.

Kort

I spelet Yi-Gi-Oh finns det tre typer av huvudkort eller grupper om man hellre vill kalla dem för det – Monsterkort, Magickort och Trapkort. För varje grupp av kort, finns det sedan andra undergrupper. Som nybörjare, är rekommendationen att ta sig tiden att läsa och lära sig beskrivningarna, för vart och ett kort som du har i din samling. Detta gör att när du duellerar i matchen, kommer att göra att du får ett lite övertag mot din

motståndare. Du får då det lättare att göra valet att välja rätt kort, i olika uppkomna situationer i en duell. Därutöver är det stor fördel att lära sig om de olika faserna som sker i en spelomgång. Ett tips är att titta i – Phases of Game play, sidan 22 i regelboken, detta hjälper dig att lära dig och förstå precis vad varje typ av kort har för olika funktioner.Du bör ha i åtanken är att reglerna på ditt kort och reglerna i regelboken, inte alltid stämmer överens. Då är det alltid reglerna på ditt kort som gäller!

Monsterkorten

Att använda sig av ett monsterkort, innebär att det är ett betydelsefullt kort, som du använder dig mot din motståndare, när du anfaller och attackerar. Ett monsterkort delas upp i olika grupper genom vilken typ (Type) och attribut (Attribute) kortet har. Det finns 20 olika typer och 6 olika attribut som ett

monterkorten kan ha.Vilken typ och vilket attribut ditt monster har, påverkar hur mycket kraft det finns att kunna attackera (Attack) med och vilket försvar (Defend) som kortet erhåller. För att ta reda på vilken styrka ditt monster har, kan du avläsa genom monstrets Level (Nivå)– som visas med hur många stjärnor det finns upp till höger på monsterkortet. Ett monsterkort är GULT till färgen!
I övrigt på monsterkortet kan du se vilket namn monstret har, vilken typ, kort beskrivning av monstret, vilket attribut, vilken nivå, ATK – attackvärde och DEF – försvarsvärde, som monstret har. Vilket gör att det blir lättare att kunna anfalla och försvara sig mot angrepp från din motståndare.Monsterkortens typer bland de normala korten är – Dragon, Spellcaster, Zombie, Warrior, Beast-Warrior, Beast, Winged Beast, Fiend, Fairy, Insect, Dinosaur, Reptile, Fish, Sea Serpent, Machine, Thunder, Aqua, Pyro, Rock och Plant. Attributen som monsterkorten kan ha är – Mörker, Jord, Eld, Ljus, Vatten och Vind

Fusion-monsterkort

Ordet fusion, som du säkert har räknat ut, är att du blandar något. I Yu-Gi-Oh spel innebär en fusion, att du använder av två eller flera monster kort, och genom att föra dem tillsammans ihop med Magickortet – Polymerization. Vilket innebär att du skapar en spännande blandning till ett nytt kraftfullt monster. På ditt Fusion-monsterkort står det vilka eller vilket monster, som du kan behöva för att skapa ditt eget Fusion-Material Monster. Som spelare känner du igen dessa kort, genom att det står Fusion på dess type. Ett Fusion-monsterkort är VIOLETT till färgen!

En Fusion Deck (kortlek) är en grupp av Fusion-monsterkort, den hjälper dig att lyckas med en spännande fusion blandning. När en Fusion har blivit gjord, drar du inte ett Fusion monsterkort hur som helst, utan du kan och får välja ett kort från din Fusion kortlek. Din egen Fusion kortlek ligger upp och ner på en speciell plats på spelplanen – Fusion Deck Zone. Du behöver INTE räkna i din Fusion kortlek i den kortlek som du duellerar med – Main Deck, som innehåller minst 40 kort eller fler i leken.

 Ritual-monsterkort

Ritual-monsterkorten är ett kul och rafflande tillägg till kortspelet Yu-Gi-Oh, som det finns möjlighet till att köpa till sin

startkortlek. Ritual-monsterkorten är nämligen inte med i startkortlekarna. Ett Ritual-monsterkort är ett kort med ett speciellt monster, som du endast kan frammana när du har ett speciellt Ritual-magickort. De monsterkort som är för att möta den tribut (Tribute), som står beskrivet på ditt Ritual-monsterkort. Dessa monster kan finnas antingen på spelplanen eller på din hand. Ritual-monsterkorten är BLÅ till färgen.

Tänk på! Att ett Ritual-monsterkort finns med i leken, och INTE i din Fusion Deck. Vilket innebär att de räknas med i de 40 korten som gäller för din Main Deck, kortleken du duellerar med.

Effect-monsterkorten

Effect-monsterkorten är de monsterkort som har magiska förmågor. Det finns många olika Effects (effekter) och dessa delas i olika typer. För att veta mer vad varje kort innebär, läs informationen som står på Effect-monsterkortet. Effect-monsterkorten är ORANGE till färgen!

Spelet

I kortspelet Yu-Gi-Oh Duel Monsters innebär att det är två spelare som går i strid (duell), och spelar en match där det gäller av vara bäst av tre dueller. Som spelare krävs det att vara skicklig, att ha träna och övat mycket, att använda sig av strategier och har lite tur att gå vinnande ut ur striden. Det finns många faktorer som du kan göra för att krossa din motståndare i duellerna.Du har många spännande monster att välja mellan som du kan använda dig av. Dessa är av olika typer som vart och ett har unika förmågor och olika sätt att slåss på. Vilket du kan utnyttja i olika kombinationer i en match. För att öka spänningen kan du använda sig av magi (Spell), lägga ut fällor (Trap), ändra själva slagfältet och till och med slå ihop (Fusion) två eller flera monster, för att skapa ett nytt effektivare monster, som i sin tur får en enorm kraft.Spelets målMålet med Yu-Gi-Oh samlarkortspel är att vinna en match, eller en strid om du hellre vill kalla det för det, och då över din motståndare. Matchen består av 3 stycken strider. Där varje strid med korten mot en motståndare leder antingen till en vinst, förlust eller oavgjort. Oavgjort är när bägge spelarna har lika antal poäng efter en strid. En strid kan också kallas för duell.VinstDen som vinner är – den som är först med att ha vunnit två Dueller i en match, eller ha vunnit en Duell och har fått två oavgjorda är VINNARE.Oavgjort När det blir oavgjort är när resultatet blir – en vinst, en förlust och en oavgjord, eller när det är tre oavgjorda, så blir hela matchen OAVGJORD.

Vinna en Duell

De officiella reglerna för att bestämma vem som är vinna av en Duell är:

⦁ Varje spelare börjar duellen med 8 000 poäng.

⦁ Livpoängen går ner vart eftersom man räknar ut en skada efter en attack.

⦁ Du vinner en match när du har fått ner din motståndares livspoäng (Life Points eller LP som det också kallas) till 0. Ifall motståndaren tar ner din livspoäng till 0, förlorar du!

⦁ Om du och din motståndare kommer ner till 0 livspoäng samtidigt, blir duellen OAVGJORD.

⦁ Om någon spelares kortlek tar slut under en Duell, förlorare den spelare när personen inte kan dra ett kort. Tänk på det! Att du därför ser till att använda din kortlek och dina kort på ett smart sätt!

⦁ Om du när som helst under en duell har alla följande korten i din hand, VINNER du duellen direkt:

⦁ Right Leg of the Forbidden One

⦁ Left Leg of the Forbidden One

⦁ Right Arm of the Forbidden One

⦁ Left Arm of the forbidden One

⦁ Exodia, the Forbidden One

Att komma igång

I en startkortlek finns alla de kort som du kan behöva för att utmana en motståndare i en duell. Här kommer de grundläggande reglerna som gäller för att du ska kunna bygga dina egna kortlekar:

⦁ Leken som du ska använda måste innehålla minst 40 kort, Main Deck. Du kan ha flera kort om du vill, men inte färre.

⦁ Förutom din vanliga lek kan du också ha 15 extra kort i en speciell och separat hög som kallas för – Side Deck eller Extra Deck. Din Extra Deck kan du använda mellan duellerna, för att ändra din kortlek, till nästa duell i matchen.

⦁ Mellan duellerna kan du byta valfritt antal kort från din Extra Deck. Du måste ha lika många kort i din extra kortlek, som du hade när du började spela matchen. Vilket innebär att du tar in ett kort, får du samtidigt ta bort ett kort.

⦁ Din Extra Deck måste ha exakt 15 kort i början av en match. Det betyder att, har du inte tillräckligt med kort i din samling för att göra en Extra Deck, får du inte ha någon Extra Deck alls.

⦁ När du spelar en match får det inte finnas mer än tre exemplar av ett och samma kort i din Main Deck och Extra Deck tillsammans.Tänk på! Är att i vissa startkortlekar innehåller inte tillräckligt med kort vilket gör att du kan behöva ha fler kort för att kunna gör en Extra Deck.

Att spela

De officiella reglerna för hur en duell går till, är på följande sätt:

⦁ Innan du börja spela, ska du hälsa på din motståndare genom att skaka hand på ett vänligt sätt.

⦁ Båda spelarna blandar sina kortlekar och ger dem sedan till motståndaren, som sedan kan blanda kortleken också. Lekarna lämnas därefter tillbaka till sina ägare och som lägger dessa med baksidan uppåt, på rätt plats på spelplanen.

⦁ När du använder dig av ett Fusion-monsterkort, lägger du de korten med framsidan nedåt på – Fusion Deck Zone, på spelplanen. Din Fusion Deck är de Fusion-monster som du kan framkalla genom att blanda samman, två eller flera av dina monster i en duell. OBS! Korten i din Fusion Deck räknas inte in i din ordinarie kortlek med minst 40 spelkort.

⦁ Visa för din motståndare din Extra Deck, som innehåller exakt 15 spelkort, genom att räkna korten med baksidan uppåt. Mellan duellerna, om du har bytt ett kort från din Extra Deck. Räknar du din Extra Deck för din motståndare, för att bevisa att du fortfarande bara har 15 spelkort i din Extra Deck.

⦁ Singla slant eller slå ett par tärningar, för att komma fram till vem av er, som ska börja i den första duellen i matchen. För de övriga duellerna, alltså två och tre, är det den som har förlorar, som ska börja. Har det blivit OAVGJORT, singlas slanten eller slås det med tärningarna igen.

⦁ Till sist drar varje spelare fem kort från sin kortlek, de fem översta. När bägge spelaren har fem kort på sina hand börjar spelet. Den som börjar med att duellerar, drar ytterligare ett kort. De följer reglerna som togs upp i – Spelets faser. Ett tips! Är att du lär dig innan, hur en runda i Yu-Gi-Oh går till, det är även viktigt att du vet hur de olika spelkorten och spelplanen funkar. Om du vet hur varje spelkort funkar, är det lättare att tänka ut dödliga strategier, som gör att du vinner duellerna och slutligen matchen!


Theme Designed Bymarksitbd