Spel

Posted on : July 20, 2017 |post in : |Comments Off on Spel |

Yu-Gi-Oh! är mer än bara samlarkort, manga och anime. Vi på Dark Illusion vill upplysa dig om att det finns även Yu-Gi-Oh! spel till olika konsoler och datorer också. Vilket kan göra att du kan vidga dina vyer lite och prova på något annat än att hålla på med dina samlarkort och spela med dem. Nu kan du även spela när du är ensam och har lite tid över. Ett perfekt sätt att kunna träna och ha kul samtidigt!
Här kommer ett lite urval på spel till olika enheter som det finns som har blivit lanserade av Konami:

Game Boy

Yu-Gi-Oh! Dual Monsters – Spelet blev endast lanserat i Japan. Spelet är det andra videospelet men första spelet i serien av Duel Monsters. Detta spel blev bara lanserat för Game Boy och släpptes i den 16:e december 1998.
Game Boy Color
Yu-Gi-Oh! Dark Duel Stories – Spelet är en del av Yu-Gi-Oh! Duel Monsters serie. Det blev lanserat i Japan den 13:e juli 2000 i Japan för att sedan bli det första spelet som släpptes utanför Japan. Det lanserades i USA den 19:e mars 2002. En spelare kan koppla ihop sig med en annan spelare för att mötas i dueller via en länkkabel.
Game Boy Advance
Yu-Gi-Oh! Worldwide Edition: Stairway to the Destined Duel – Spelet är en censurerad version av Yu-Gi-Oh! Dual Monsters 6 Expert 2. Detta spel lanserades både på japanska och engelska samt att det utspelar sig under Battle City Arc. Spelarna får duellera mot karaktärer från både manga och anime samtidigt som de får delta i turneringar.
I turneringen duellerar spelaren mot motståndare som dyker upp på kartan som finns på skärmen. Vinner spelaren får denna ett kort utdelat via Dualist Weekly Magazine och spelet innehåller över 1 000 olika kort. Yu-Gi-Oh! Worldwide Edition: Stairway to the Destined Duel släppte den 17:e april 2003 över hela världen samtidigt.

GameCube

Yu-Gi-Oh! The Falsebound Kingdom – Spelet är det enda som har lanserat till Nintendo GameCube I Yu-Gi-Oh! serien. Det skiljer sig från övriga spel genom att det finns en mix av realtidsstrategi och RPG-element, med ett spel väldigt likt Ogre Battle serien, istället för det mer vanligt förekommande spelen som syns i andra spelsystem. Yu-Gi-Oh! The Falsebound Kingdom lanserades först i Japan den 5:e november 2002 för att sedan släppas i USA följande år den 4:e november i USA.
Nintendo 3DS
Yu-Gi-Oh! ZEXAL World Duel Carnival – Spelet är det första Yu-Gi-Oh! ZEXAL videospelet som lanseras och då till Nintendo 3DS. Det finns 40 olika karaktärer med i spelet som bland annat Yuma Tsukumo, Astral, Rio Kastle och naturligtvis Zexal, bara för att nämna några.
Spelet innehåller 5 800 av de senaste korten som exempelvis Shadow Spectra, Number Hunters plus promokort från olika expansioner. Yu-Gi-Oh! ZEXAL World Duel Carnival lanserades i Japan den 5:e december för att sedan lanseras i Europa den 26:e juni 2004 och till sist i USA den 25:e september 2004.
Nintendo DS
Yu-Gi-Oh Nightmare Troubadour – Spelet är det första videospelet för Nintendo DS. På spelet ska spelarna röra på kartan och vara redo att möta sin utmaning, genom att Summon kraftfulla 3D monster från över 1 000 kort som det finns att välja mellan. Bland dessa kort finns det även de senaste korten samtidigt som spelaren kan duellera och byta kort trådlöst med sina kompisar.
Spelarna får rollen som nybörjare att ta del i Battle City turneringar mot Yu-Gi-Oh!:s original karaktärer som exempelvis Maximillion Pegasus och Paradox Brothers. Därutöver inkluderas även Virtual World storyn. Yu-Gi-Oh Nightmare Troubadour lanserade i Japan den 21:e juni 2005 för att sedan bli släppt i USA den 30:e augusti samma år.

PC

Yu-Gi-Oh! Online – Spelet är ett PC spel som lanserades i den 4:e november 2005 av Konami i Japan och USA och är baserat på Yu-Gi-Oh! Trading Card Game. I spelet kan spelare duellera mot varandra över nätet. Senare har det dessutom lanserats två versioner av spelet och dessa är Yu-Gi-Oh! Online: Dual Evolution och Yu-Gi-Oh! Online 3: Dual Accelerator.
Varje spelare får en startkortlek med 40-60 kort för att sedan avancera till olika nivåer. Allt hänger på hur mycket poäng spelaren har för att avancera upp på nivåerna. Korten kommer från olika typer av expansioner och har även olika promokort.

Play Station

Yu-Gi-Oh Forbidden Memories – Spelet är känt i Japan som Yu-Gi-Oh! True Dual Monsters: Sealed Memories och är ett videospel baserat Yu-Gi-Oh! manga och anime serierna. Det hela utspelar sig forntida Egypten och spelarna spelar Yu-Gi-Oh! Trading Card Game sida vid sida med de olika karaktärerna, som finns med i serien och då mestadels från manga och anime.
Storyn börjar i forntida Egypten och spelarna får möta prins Atem som ofta befinner sig på duellplatsen i staden för att möta invånare i staden. Detta tillsammans med sina två vänner Jono och Teana. Tillsammans ska spelarna och huvudkaraktären duellera mot olika motståndare.
Yu-Gi-Oh Forbidden Memories lanserades först i Japan den 9:e december 1999 för att sedan släppas i USA den 20:e mars 2002. Senare samma år släpptes lanserade spelet i England och Tyskland under november månad. Under 2003 släpptes Yu-Gi-Oh Forbidden Memories släpptes i Frankrike och Australien.
PlayStation 2
Yu-Gi-Oh! The Dualist of the Roses – Spelet är ett videospel för PlayStation 2 i Yu-Gi-Oh! serien och i princip baserat på verkliga världen av det English Wars of the Roses. Dessutom är spelet en fortsättning på Yu-Gi-Oh! Forbidden Memories spelet och är en perfekt efterföljare av detta. I mitten av 2006 hamnade Yu-Gi-Oh! The Dualist of the Roses på PlayStation 2 på Greatest Hits listan.
Karaktärerna som är med i spelet är baserade på Yu-Gi-Oh! manga och anime men också innehåller historiska rollfigurer. Ett bra exempel på detta är karaktären Bakura som är en historisk figur och har funnits i verkligheten. Yu-Gi-Oh! The Dualist of the Roses spelet lanserades i Japan den 6:e september 2001 och släpptes där efter i USA den 16:e februari och Europa den 26:e september under 2003.

PlayStation3

Yu-Gi-Oh 5D´s Decade Duels – Spelet är ett videospel som är för PS3 och Xbox 360. Lanserades den 3:e november 2010 på Xbox 360 marknaden och den 12:e februari 2013 på PlayStation 3 PlayStation Network.
Spelarna kan både spela ensam eller med flera spelare samtidigt. Efter alla uppdateringar som Konami har gjort under de första åren efter lanseringen, innehållet numera spelet över 1 000 olika kort samt nya funktioner och lägen med mera.

PlayStation 4

Yu-Gi-Oh! Legacy of the Dualist – Spelet återupplivar tidigare utspelade ärorika dueller från Yu-Gi-Oh! TV serier. Spelarna får utkämpa olika strider mot sina motståndare och tar över rollen som karaktärerna har, för att sedan duellerar mot huvudpersonerna i Reverse Duel.
Dessutom innehåller spelet bland annat de senaste korten av Yu-Gi-Oh! Trading Card Game inkluderat Pendulum monsters. Spelarna kan tävla i Battle Pack Sealed och Draft spel mot A.I. eller med andra spelare online. Dessutom har Yu-Gi-Oh! Legacy of the Dualist expansionerna som exempelvis Battle Pack: Epic Dawn och War of the Giants: Round 2.
Yu-Gi-Oh! Legacy of the Dualist lanserades på spelmarknaden för Xbox One den 30:e juli 2005, PlayStation 4 31:e juli 2015 och på PC Stream 7:e december 2016.
Detta spel finns också som spel till Xbox One.

PSP

Yu-Gi-Oh! GX Tag Force – Detta spel är känt i Japan som Yu-Gi-Oh! Duel Monster GX Tag Force och spelet är baserat på Yu-Gi-Oh! GX anime serierna. Det är den Yu-Gi-Oh! serien som debuterade på PlayStation Portable system och är dessutom det första spelet i Tag Force serien.
Spelarna skriver in sig på skolan Dual Academy som en utbytesstudent. Fokuset i Yu-Gi-Oh! GX Tag Force ligger på att delta i Tag Force turneringar som sker på ön. Dessutom måste spelarna hitta en spelpartner för att kunna delta i turneringarna sida vid sida mot sina motståndare.
Spelet innehåller karaktärer från anime och vissa karaktärer som enbart uppenbara sig i detta spel. Tre promokort dyker upp i Yu-Gi-Oh! GX Tag Force och dessa är Phantom Beast Cross-Wing, Phantom Beast Thunder-Pegasus och Phantom Beast Wild-Horn. Det finns möjlighet att få tag i detta spel till PlayStation 2 också, men då under namnet Yu-Gi-Oh! GX Tag Force Evolution.
Yu-Gi-Oh! GX Tag Force började att lanseras i Japan den 14:e november 2006 för att sedan släppas i USA den 14:e november samma år. Under 2007 lanserades spelet i Europa den 2:e mars och den 12:e oktober i Australien.

Xbox

Yu-Gi-Oh! The Dawn of Destiny – Spelet släpptes enbart till Xbox och är det enda spelet som Yu-Gi-Oh! Game har lanserat för Xbox konsolen. I spelet inkluderas många av huvudkaraktärer från den andra serien av anime.
Xbox spelare kan njuta av unika interaktiva Yu-Gi-Oh! upplevelser i det enda spel som erbjuder regler och spelande från den populära TCG till en 3D värld. Kortens strid är i spelets fokus i spelet Yu-Gi-Oh! The Dawn of Destiny då spelarna måste vara fokuserade och spela helhjärtat för att delta i de utmanande duellerna mot kraftfulla monster.
Spelet är i 3D grafik vilket gör att monstrens attacker känns mer verkliga och det kan upplevas att man som spelare befinner sig mitt i duellen. Yu-Gi-Oh! The Dawn of Destiny lanserades i USA den 23:e mars 2004.

Xbox 360

Yu-Gi-Oh! 3D´s Decade Duels – Spelet är ett videospel för både Xbox 360 och PlayStation 3. Lanseringen av Xbox 360 skedde den 3:e november 2010 på Xbox 360 marknadsplatsen och den 12:e februari 2013 släpptes spelet för PlayStation 3 på PlayStation 3 Network.
Spelet går att spela ensam eller att spela många samtidigt. Det finns valen att spela en Tag-Team duell för Multi Player. De spelkort som finns tillgängliga i spelet är allt från Legend of Blue-Eyes White Dragon till Ancient Prophecy.
Efter alla uppdateringar innehåller spelet 1 000 olika kort, nya funktioner och nya lägen plus annat smått och gott.

Xbox One

Yu-Gi-Oh! Legacy of the Dualist – Se text PlayStation 4
Detta spel finns också som spel till Playstation 4.
Wii
Yu-Gi-Oh! Wheelie Breakers – Spelet är för Nintendo Wii och det blandar race och dueller med kort som används som ”power-ups”, ungefär som till Mario Kart serien. Vissa kort har blivit anpassade för att funka i spelet. De karaktärer som inte har D-Wheels i anime serierna, får exklusiva hjul enbart för detta spel, som exempelvis Leo, Akiza Izinski, Luna och Mr Armstrong.
Spelarna deltar får delta i Fortune Cup och en duell med Yusei. Dessutom man mot man dueller med Turbo Dualists som Trudge, Greiger och Hunter Pace för att nämna några. Spelet lanserade i Japan mars den 26:e och i USA den 19:e maj under 2009.

Webb baserat

Yu-Gi-Oh! BAM – Spelet var spelbart via Facebook och Kongregate och lanserades den 30:e maj 2012. Det var Firma Studio som har kontraktet med Konami för att framställa och leverera spelet, medan Konami behöll publiceringsrätten. Spelet finns inte längre på nätet, men fanns som en mobil version under namnet Yu-Gi-Oh! BAM Pocket lite längre tid och då fram till den 9:e september 2016, för att sedan stängas ner för gott.
Numera finns det inga webb baserade Yu-Gi-Oh! spel.

Mobil

Yu-Gi-Oh! Duel Generation – Spelet är ett spel som det är fritt fram att spela och spelbart på iPad, iPhone, Android eller Kindle Fire. Det finns tillgängligt på iTunes och Google Play, men har inte blivit släppt på Amazone App Store än. För spelarnas del är det bara att ladda ner appen för att sedan spela.
I spelet finns det möjlighet att få handledning för att få hjälp och samtidigt möta enklare motståndare. Det finns 6 000 kort som spelarna kan använda sig av, men det förväntas att komma ännu fler kort i framtiden. Varje vecka finns det nya utmaningar och chansen att möta kraftigt motstånd finns, för att kunna lägga fler kort till sin kortlek. Yu-Gi-Oh! Duel Generation går att spela både off-line och online läge. Finns på olika språk.
Yu-Gi-Oh! Duel Generation lanserades först i Kanada den 24: oktober 2014 för att sedan släppas i resten av världen en vecka senare. Först under 2016 var alla uppdateringarna gjorda som behövdes för att få den perfekta spelupplevelsen.


Theme Designed Bymarksitbd