Spelets gång

Posted on : September 11, 2017 |post in : |Comments Off on Spelets gång |

Det kan tycka sig vara krångligt att spela, men ju mer du lär dig om strategier och vad korten har för krafter, effekter och så vidare, ju roligare blir det för dig.
En duell kan delas upp i olika steg eller faser, som dessa kallas för – Draw Phase, Standby Phase, Main Phase 1, Battle Phase, Main Phase 2 och End Phase.
Förberedelser
Plocka ut den kortlek du vill ha att spela med inför duellen.
Presentera er för varandra
Lägg fram spelplanen.
Varje spelare blandar sin lek, för att sedan blanda motståndares kortlek.
Lägg korten på spelplanen märk – Main Deck Zone
Har du en Extra kortlek med extra monster, blanda den, och lägg den på spelplanen märkt – Extra Deck Zone.
Vem som börjar duellen, avgörs med hjälp av singla slant, kasta en tärning och så vidare.
Dra varsin 5 kort från huvud kortleken.
Den som börjar drar ytterligare ett kort från huvud kortleken.
Nu är det bara att börja duellera!
Duell
Duellen är uppdelad i olika faser:
Draw Phase – innebär att man drar ett kort från kortleken.
Standby Phase – händer inget speciellt om det inte står någon instruktion på kortet.
Main Phase (Huvud fas) 1 – Här förbereder du dig för en strid. Du Summon (kallar) ett monster från din hand. För att sedan gör något av dessa drag: Byta stridsposition på dina monster som finns på spelplanen. Eller aktivera eller placera ett Spell (trollformel) kort eller aktivera eller placera ett Trap (Fälla) kort.
Battle Phase – Här använder du dina monster som du har kontroll över, som du kan attackera din motståndares monster på spelplanen med.
Main Phase 2 – Ditt försvar behöver förstärkas. Har du kallat på ett eller flera monster i första Main Phase kan du INTE kalla på ett monster här i Main Phase 2.
End Phase – Här säger du att du är klar med din attack eller att duellen är slut, eller något liknande.
Därefter blir det din motståndares tur att börja en duell. Duellerna håller på ända till någon inte har några Life Points (LP) kvar, lika med noll, vilket gör att man förlorar.

Main Phase
Under Main Phase kallar du på ett monster eller använder dig av ett Spell eller Trap kort. Monsterkorten är GULA eller ORANGE. När man kallar på ett monster kallas det för SUMMON ett monster. Summon är vad hela spelet går ut på, man gör drag och motdrag hela tiden.
Dina monster kan du använda på två olika sätt – aningen attackera eller försvara, dig mot din motståndare. Korten som används för en attack eller försvar, tas från de korten som du har på handen.
Vid en attack lägger du ditt monster med framsidan och upp, och på tvären och vid ett försvar lägger du ett monster med baksidan upp på tvären, på spelplanens Monster Zone.
När du gör en attack tänk på att ditt monster ska ha höga ATT (attack) poäng och vid försvar ska monstret ha höga DEF (försvars) poäng.
Har kortet fem stjärnor eller mer så blir det en – Tribute (Offer) Summon eller Special Summon som det också kallas, men för att kunna använda dig av en sådan kallelse behöver kortet hamna på The Grave Yard (kyrkogården) först innan du kan spela det, alltså nästa gång det är din tur. De monstren med 5 – 6 stjärnor är en Tribute Summon 1. Har monstret 7 eller fler stjärnor kallas det för Tribute Summon 2.
Vid en Tribute Summon 1 behöver du bara offra 1 kort, men en Tribute Summon 2 måste du offra 2 monster till The Grave Yard. När man väl uppfyller alla kraven och reglerna, då kan du Special Summon hur många monster som helst.
En Synchro Summon går ut på att du använder dig av ett kort från din Extra kortlek, tar det Synchro monstrets plus använder dig av andra monster för att få lika många stjärnor (lägger ihop) som ditt Synchro monster har. På så vis bildar du ett monster med massor av krafter. Synchro monster har vit bakgrund.
Fusion Summon går också och göra, det är när du använder dig av två olika monster för att slå ihop dessa till ett starkare monster.
Spell kortet är GRÖNT. Efter att ha sagt namnet på korten som du har tagit från din hand. För att följa instruktionerna som står på kortet, för att sedan skicka det till The Grave Yard. Använder du ett sådan kort, dras kortets poäng av på LP på den som förlorar.
Trap kortet är LILA, vid användandet, lägger du det ner med baksidan upp på spelplanen. Fällan kan du inte använda denna gång när det är din tur. Men du kan använda direkt när det blir motståndarens tur. Eller vänta tills det blir din tur nästa gång, då kan du använda fällan, du använder det kortet genom att säga namnet på kortet och följa instruktionerna och sedan skickas det till The Grave Yard.
Spell & Trap korten läggs på Spel & Trap Zone på spelplanen.
Battle Phase – Nu ska du attackera din motståndares monster. Det går att göra på två olika sätt. Antingen attackera ett monster som ligger med framsidan upp på din motståndares spelplan halva, eller attackera ett av motståndarens monster som ligger som försvar på tvären, antingen med framsidan eller baksidan upp.
Attackerar du ett attack monster, går det ut på att se vem som har störst attack poäng. Den som har störst vinner. Mellanskillnaden mellan era poäng dras av på förlorarens LP. Har ni lika mycket blir oavgjort. När attacken är klar hamnar bägges kort på The Grave Yard.
En attack på ett Defense monster, då blir att det är dina attack poäng mot din motståndares försvars poäng, som kommer att vara avgörande. Vinnaren är den med högst poäng. Förlorar motståndaren, händer inget på dennas LP. Men skulle du förlora dras mellanskillnaden av mellan era poäng av på dina LP.
Blir det oavgjort stannar monstren kvar på spelplanen.
Har inte din motståndare några monster på spelplanen kan du attackera motståndarens hand istället. Då blir dina attack poäng – 2 950, och din motståndare förlorar lika mycket på sina LP.
Main Phase 2
Här ser du om du behöver försvara dig eller kalla på nya monster, lägga Spell och Trap kort.
End Phase
Här säger du till att din attack är slut.
Sedan går turen över till din motståndare, och faserna gås igenom igen. Detta håller sedan på ända fram tills Life Points är slut hos någon av er.
En match består av 3 dueller, bäst av två vinner hela matchen.

Det finns olika turneringar som du kan anmäla dig till, både lokalt, regionalt och utomlands. Men se till att öva och öva, på ditt spel och dina strategier. Bli medlem i en klubb eller förening är det bästa sättet att lära sig att spela Yu-Gi-Oh! Tradingen Card Game på. Framför allt väldigt kul. Lycka till!
Se hur det går till och du får lite hum hur det går till att spela Yu-Gi-Oh, följ länken! http://www.yugioh-card.com/en/gameplay/demo.html
Spelplanen
Det är egentligen inget konstigt med spelplanen på Yu-Gi-Oh, utan är en spelplan som läggs på bordet och är uppdelat på två sidor. Din och din motståndare, där ni har zoner som är till olika saker. För monster, fällor och trollformler, huvud kortlek och extra kortlek, 2 Pendulum, Kyrkogården (The Grave Yard) och Field. Plus alla faserna som varje spelare ska genom.
Låt spelet börja!


Theme Designed Bymarksitbd