Tror du att du kan göra en bra start kortlek?

Posted on : May 25, 2015 | post in : sidebar posts |Leave a reply |

”Uppdraget att skapa en två-spelare start kortlek var ett mycket intressant uppdrag. Idéen var att skapa en produkt som är kul när spelare spelar mot varandra, men tillräckligt lätt att använda sig av för en person som aldrig har spelat Yu-Gi-Oh! och på detta vis kan lära sig och ha ett kul spel”, säger Matthew Bell, en av de Superhjälte från KonAmi som utbildar duktiga spelare in i Zodiaken.
”Start kortlekarna från de senaste åren har varit lite för komplicerade för de nya spelarna, för att lära sig och samtidigt ha kul. Med tanke på hela anledningen att kortleken är för att lära nya spelare behövde de hålla kortlekarna enkla.
Vill du ha et kul spel, spela med 2 och en halv kortlek mot varandra. Det är förvånansvärt mycket djup till att matcha när du väl har kommit in i spelet eller vara en kärnspelare som vill lära spelet till en vän”.
Detta har gjort att Matthew, vet vad som behövs och har de insikter som krävs för att skapa en start kortlek.
”Det finns kort som vi alla har kul med när vi startade och var bra på att lära ut styrka i olika kort kombinationer, dessutom vilka riskerna var jämfört med belöningen. Några spelare har aldrig spelat TCG tidigare i deras liv och har inget koncept för 2 för 1´s, Maha är otrolig sedan det gjorde det lättare att få det starkare kortet i kortleken medan på samma gång kunde vara det snabbaste sättet att förlora…”, säger han
Matthew Bell, menar att – ”Ibland när en produkt blir designad, är du partisk och glömmer bort, att detta spel bör drar till sig nya spelare, inte övertala de som redan spelare att köpa nya produkter. Det är otroligt svårt att skapa en produkt för människor som gillar det, samt har en bra ingångs nivå på svårighetsgraden.”

”Om du inte har någon ingångsnivå produkter, kan du riskera att spelarna förstår produkten i butiken, men när de sedan kommer hem blir förvirrade efter att de har satts sig vid köksbordet. Vilket gör att de inte längre vill spela. Olika gemenskaper har nytta av olika produkter och du borde välja vad som är bäst för dig.
Ungefär som en ny spelare skulle föredra att hoppa rakt in i en Structure kortlek som är bra, men det finns några spelare som komma vilse för att sedan tappa intresset”, säger han.
Det gjorde några intressant experiment på vilka kort som skulle ingå i en start kortlek bland spelare. För att på så vis komma fram till den ultimata start kortleken. Ihop med en kort förklaring för vissa av valen. För i slutändan ska det vara kul att spela, även om man bara är en nybörjare på Yu-Gi-Oh!.
En start kortlek ska alltså vara anpassad för nya spelare. Dessutom ska den inte innehålla några nya kort. Minimumet av antal kort ska vara 40 i kortleken. Detta kom Matthew Bell fram till, dels efter att ha haft olika experiment, men dessutom att ha talat med erfarna och oerfarna spelare om vad de saknade och tyckte om Yu-Gi-Oh!. Men framför allt vilka måsten bland korten det skulle finnas i den perfekta start kortleken.
Det är viktigt att komma ihåg att nya spelare är att det inte bara att lära sig de nya korten, utan också det mest grundläggande i själva spelet. Som till exempel hur korten ska placeras på spelplanen, vad en Summon är för något, hur Battle Phase fungera, när en spelare ska använda Trap och Spell kort, varför du kan använda ett Quick-play Spell kort när det är din motståndares tur, hur man räknar ut stridsskadorna och så vidare.
Därför var det viktigt för Matthew Bell, att det ska finnas instruktioner som är lätta att förstå för alla nybörjarna, för att de inte ska tappa sugen utan bara ha kul!

Comments are closed.
Theme Designed Bymarksitbd