Turneringar Sverige

Posted on : August 31, 2017 |post in : |Comments Off on Turneringar Sverige |

SM i Yu-Gi-Oh! Trading Card Game

Turneringar i Sverige är oftast i olika butiker som säljer Konami produkter. Någon turnering som återkommer varje år är Svenska Mästerskapet i Yu-Gi-Oh! Trading Card Game. Huvudarrangörer för denna turnering är Dragon´s Lair och hålls i Stockholm.
För alla kan vara med i SM, det gäller bara att se till att anmäla sig och sedan betala anmälningsavgiften. I år var anmälningsavgiften på 200 kronor. De tävlande fick ett visst antal booster set och en musmatta, detta bara genom att delta.
I år hade de något alldeles nytt för de som föranmälde sig till det Svenska Mästerskapet. Detta med en bonustrappa för de som föranmälde sig. Bonustrappan gick ut på att var 16:e person som förbokade och betalade var med i en utlottning av en Regional 2015 Shadoll matta och en Regional Deck Box.
Om det var 60 personer som hade förbokat och betalt så lottades det ut en display bland alla dessa spelarna. Skulle det bli 80 personer som förbokade och betalade inför stora SM, så fick 1:an en display, 2:an tolv boosters, 3:an och 4:an sex extra boosters extra i prispotten. Plus en massa annat smått och gott. Denna bonustrappa var ett mycket lyckat tillskott!
Föranmälan stängdes den 26:e maj och för de tävlingsplatser som var kvar så gällde mottot – ”Först till kvarn” och max antalet deltagare i SM var 100 personer. Hade man inget Cossy ID skrev man bara ”0” i föranmälan. Det vara bara dem som hade föranmält sig som var garanterade en plats att få delta i det Svenska Mästerskapet i Yu-Gi-Oh! Trading Card Game.
Ytterligare en fördel med att föranmäla sig var att deltagarna kunde skicka in sin Deck List (listan på de korten i matchkortlekarna) via mejl innan, detta för att slippa ställa sig i kö för att visa upp listan på plats. Vilket gjorde att de tävlande kunde gå direkt på Players meeting direkt istället.

Nybörjarturneringar
Något som också är väldigt vanligt är att anordna turneringar för nybörjare. Dessa sker oftast där Konami produkter säljs med jämna mellanrum. Det kan till och med vara så att det anordnas en turnering per vecka för medlemmarna.
Då finns chansen att använda sig av en kortlek som är byggd på det traditionella sättet. Det betyder att du bara få använda sådana kort som inte är med på Forbidden & Limited listan. Men det ges möjlighet för de spelare som vill göra det också i det så kallade Advanced turneringarna.
Känner du dig helt grön och inte alls vill börja med turneringar direkt så ges det även möjlighet att kunna delta i Nybörjar-kurser i Yu-Gi-Oh!. Detta ger dig möjlighet att kunna ställa frågor om spelet, regler, lektips och turneringar med mera. Alla är välkomna till dessa oavsett ålder och förkunskaper. Ett perfekt sätt för att som förälder lära sig mer om spelet!
Andra turneringar
Andra typer av turneringar kan vara att man har satsat på en viss sorts av expansioner, dessa har exempelvis ett fokus på Dark Illusion eller Vanguard. Det gäller helt enkelt hålla utkik på vad som gäller inom de olika butikerna och föreningarna runt om i Sverige.
Det kan också vara så att du får ett antal kort på plats, detta för att därefter skapa dig en egen Main Deck att tävla med. En sådan turnering gick av stapeln tidigare i år och hölls i Linköping.
Deltagarna fick då vars fem stycken booster packs. Detta turneringsformat kallas för Limited. Spelarna fick 25 minuter på sig att bygga en lek på minst 20 kort innan matcherna började.
För det är ingen som vill missa chansen att vinna fina priser och rent av att ha chansen att gå vidare och bli världsmästare i Yu-Gi-Oh!


Theme Designed Bymarksitbd