Yu-Gi-Oh! Anime

Posted on : September 8, 2017 | post in : anime |Leave a reply |

Yu-Gi-Oh! är det japanska ordet för Game King (Spel Kung) och är en populär anime är det japanska ordet för animerad film men finns också som serie. Detta är ett koncept som Kazuki Takahashi skapade 1996 och handlar om den japanska pojken Yugi Muto och hans vänner som spelar ett kortspel kallat Dual Monster men i anime kallade originalet för Magic & Wizards. Dessa kämpar tillsammans emot de mörka makterna.

Anime är alltså manga fast som en tecknad serie eller film istället. Karaktärerna har samma drag som i mangan med sitt hår, lilla mun och sina stora ögon. I Japan betraktas dessa stora ögon som – ”ögon till själen”. De flesta anime är inriktade till barn och ungdomar typ serier som Yu-Gi-Oh! men har med året även gjorts serie och filmer för vuxna också. Anime finns i olika genrer som exempelvis Science fiction och fantasy, Shõnen (betyder ung man), Kodomo som är för mindre barn med flera.
Svensk anime
Anime kom till Sverige redan under 1980-talet och var faktiskt med vuxenanime och producerades av de brittiska Manga Video. Tillgången till anime på svenska är inte så stort och ett fåtal av serie har sänts på TV och varit först och främst inriktade på barn som exempelvis Yu-Gi-Oh!, Sailor Moon, Pokémon och Digimon.
Utbudet av importerade Dvd:s har ständigt ökat. Både serierna och filmerna med Yu-Gi-Oh! finns att få tag i med svensk dubbning och några av dem som brukar vara de svenska rösterna är till exempel Peter Kjellström, Sofia Caiman, Anton Olofsson och dessa var röster till karaktärerna i filmen Yu-Gi-Oh! GX Volym 10 Mardrömmarnas horisont.
Är du intresserad av att se någon av dessa serier eller filmer så går det dels att köpa på DVD eller se dem på olika webbsajter som erbjuder dessa både med svenskt tal eller svensk text. Därutöver erbjuds också möjligheten att kunna se andra animefigurer i olika serier och filmer.
Anime övriga världen
Yu-Gi-Oh! anime har producerats av Toei Animation och som än så länge skapat 27 episoder anime baserad på Yu-Gi-Oh! manga volymerna 1-7. Dessa var inte fokuserade på Magic & Wizards så mycket och inte heller sammankopplade på något sätt till Yu-Gi-Oh! Duel Monsters. 
En annan Yu-Gi-Oh! anime serie gjords av Nihon Ad System (NAS) som den serie som har refereras till den som var den första anime serien. Denna skiljer sig från det serie som också släpptes som Yu-Gi-Oh! Säsong/Serie 0. Säsong/Serie 0 blev sänd för första gången på tv via TV Asahi den 4:e april 1998 och slutade sändas redan den 10:e oktober samma år. Säsong/Serie 0 blev aldrig visad utanför Japan detta tack vare att det var rätt mycket våld i serien.
Yi-Gi-Oh! Dual Monsters
Yu-Gi-Oh! är känt i Japan som Yu-Gi-Oh! Dual Monsters och är serien som introducerade Yu-Gi-Oh! för världen i väst. Serien var producerad av NAS och för första gången på TV Tokyo den 18:e april 2000, för att sedan bli översatt (dubbad) till över 20 språk och sändes i över 60 olika länder.
Serien är mest baserad på Yu-Gi-Oh! manga volym 8, men kan innehålla lite från volym 4 och 5. Allt slutade när den episod 224 sändes för sista gången i Japan den 29:e september 2004.
Det finns två engelsk språkiga versioner av Yu-Gi-Oh! Duel Monsters anime, en för USA version av 4Kid´s Entertainment och en för sydost Asien av A.S.N.
Den 8:e maj 2001 fick 4Kid´s möjligheten att ta över all försäljning och tv-rättigheterna för Yu-Gi-Oh! Duel Monsters från Konami. 4Kid´s började samarbeta med Warner Brothers och släppte en dubbad version av anime på Kids’ WB! den 29:e september 2001 med undertiteln ”Yu-Gi-Oh! Den engelska Yu-Gi-Oh!” och animen delades upp i olika antal säsonger. Showen sändes från den 29:e september 2001 till den 10:e juni 2010.

Sändningen The 4Kid´s English Yu-Gi-Oh! anime sändes på många kanaler och i många länder. Den engelska versionen av Yu-Gi-Oh! serien hade mycket kvar från originalserien som sändes på den Japanska TV-marknaden. Det hade gjort några små ändringar typ namnen på de flesta karaktärerna inför den English Yu-Gi-Oh! anime versionen lanserades.
Under dubbningsprocessen sändes en version som var redigerad och anpassad för att passa USA:s kulturella smak den 19:e oktober 2004. 4Kid´s släppte tillsammans med FUNimation ett antal oklippta YU-Gi-Oh! DVD. Dessa DVDs inkluderade original och oredigerade japanska animationer med japansk dialog.
Dessutom med engelska undertexter samt nya version med en engelsk dubbning mer lik originaldialogen. Båda ljudspåren använde sig av japansk musik. Varje DVD innehöll tre episoder och det blev total tre DVDs som blev släpptes som sammanlagt blir total nio episoder.

Yu-Gi-Oh! GX
I denna anime kan du följa en pojke som heter Judai Yuki som börjar på Duel Academy och hoppas att bli den nya Dual King. Denna serie sändes i 180 episoder mellan den 6:e oktober 2004 till den 26:e mars 2008. Precis som tidigare serier var det 4Kid´s som skötte distributionen i väster och hade bara gjort några få ändringar.
Yu-Gi-Oh! VRAINS
Yu-Gi-Oh! VRAINS är den femte spin-offserien av Yu-Gi-Oh! som började sändas i Japan den 10:e maj 2017 och sänds varje onsdag vilket är ovanligt, med tanke på att de tidigare Yu-Gi-Oh! serierna brukades sändas på söndagar. Dessutom sänds repriser av Yu-Gi-Oh! ZEXAL samtidigt i en del av en japansk ”Yu-Gi-Oh! Duel Hour” block. Sedan juni i år har det även börjat sändas med undertexter.
Än så länge har det hunnit att sända 17 avsnitt i denna serie med Yusaku Fujiki som huvudkaraktär. Serien handlar om Yusaku och vad som händer på hans skola. På skolan genomför de Virtual Reality Duels i en cyber space som är konstruerad med Link Vrains. Dessa Link Vrains är den senaste virtual-reality tekniken.
Yu-Gi-Oh! VRAINS har introducerat och har även fokus på en ny typ av Summoning som kallas för Link Summoning. Tanken är att fler avsnitt ska produceras för att tillgodose alla Yu-Gi-Oh! fans det finns runt om i världen.
Det finns ytterligare anime inom Yu-Gi-Oh! dels som spin-off serier som exempelvis Yu-Gi-Oh! Zexal, Yu-Gi-Oh! ARC-V, Yu-Gi-Oh! Capsule Monsters och Y-Gi-Oh! 5D´s.
Därutöver har det släppts olika filmer med Yu-Gi-Oh!. Redan under 1999 lanserades den första filmen i Japan. Det dröjde ända till 2004 innan den första filmen med Yu-Gi-Oh! blev lanserad i Amerika och hette ”Yu-Gi-Oh! The Movie: Pyramid of Light”. Det har till och med lanserats film i 3D med Yu-Gi-OH! kallad ”Yu-Gi-Oh! 3D Bonds Beyond Time”.
Detta var lite av de olika anime som har introducerats med Yu-Gi-Oh! konceptet som vi på Dark Illusion känner att det kan vara bra att veta om. Vilket gör att du kanske vill titta på Yu-Gi-Oh! serier och filmer!

Comments are closed.
Theme Designed Bymarksitbd